Menu

Wanneer krijgt u een aanmaning?

Een aanmaning is een brief van ons waarin we u vragen de belasting te betalen. U krijgt een aanmaning als u niet op tijd betaalt. Het is de eerste actie die we doen als u niet op tijd betaalt.

Wat kost een aanmaning?

U betaalt ‘aanmaningskosten’. De aanmaningskosten zijn:

  • € 7,- als u € 454,- of minder belasting moet betalen;
  • € 17,- als u € 454,- of meer belasting moet betalen.
Wat doet u als u wel betaald heeft?

Heeft u het volledige bedrag al betaald? En het goede rekeningnummer gebruikt: NL36 BNGH 0285 1516 73? Het juiste betalingskenmerk gebruikt? En toch een aanmaning gekregen? Dan kan het zijn dat de aanmaning en uw betaling elkaar gekruist hebben. Heeft u een kopie van de betaalbewijs waarop staat dat u het bedrag vóór de laatste betaaldatum heeft overgemaakt? Dan hoeft u de aanmaningskosten niet te betalen. Stuur die kopie via het contactformulier naar ons op. Wij zorgen er dan voor dat u de aanmaningskosten niet hoeft te betalen.

Ik heb het aanslagbiljet nooit ontvangen maar ik krijg toch een aanmaning. Hoe kan dat?

Het kan zijn dat u het aanslagbiljet via Mijn Overheid heeft gekregen. U kunt het aanslagbiljet dan terugvinden via de berichtenbox van Mijn Overheid. U kunt het aanslagbiljet ook bekijken via de digitale balie.

Kan ik bezwaar maken tegen de aanmaningskosten?

Ja, u kunt bezwaar maken tegen de aanmaningskosten. De reden dat u het aanslagbiljet niet ontvangen heeft geldt niet als geldige reden om de aanmaningskosten terug te krijgen. Behalve als u aan kunt tonen dat u het aanslagbiljet nooit ontvangen hebt. Dit is geregeld in de Kostenwet.

Terug naar