How to translate text

  1. Select the text you want to translate.
  2. Choose 'Vertalen'.
  3. Select the language you prefer.
  4. You can read and/or listen to the translated text. This text is generated by Google.
Zelf regelen?
Digitale balie
Contact 088-551 00 00
Melding sluiten

Wat we doen

Voor onze deelnemers voeren we de belastingtaak uit. Wat betekent dat? We zorgen ervoor dat iedereen die belasting moet betalen (belastingplichtigen) een aanslagbiljet krijgt en betaalt. Ieder jaar versturen we ongeveer 400.000 aanslagbiljetten. We halen per jaar ruim 275 miljoen euro belastinggeld op voor onze deelnemers.

Voor sommige belastingen hebben we een WOZ-waarde nodig. Die WOZ-waarde bepalen we ook voor onze deelnemende gemeenten. Dat zijn ongeveer 160.000 woningen en bedrijfspanden die we per jaar waarderen.

We zetten zoveel mogelijk belastingen (van de gemeente en het waterschap) op één aanslagbiljet. Zo weet u direct hoeveel belasting u voor het hele jaar moet betalen. Daarom krijgen de inwoners van onze deelnemende gemeenten de belastingen van de gemeente en die van het waterschap op hetzelfde aanslagbiljet.

Doordat we de belastingen van de gemeente en het waterschap op één aanslagbiljet zetten besparen we kosten. Dat vinden we belangrijk, omdat de kosten die we maken worden betaald met maatschappelijk geld. Oftewel geld dat alle inwoners van ons werkgebied betalen.

Heeft deze informatie je geholpen?