How to translate text

  1. Select the text you want to translate.
  2. Choose 'Vertalen'.
  3. Select the language you prefer.
  4. You can read and/or listen to the translated text. This text is generated by Google.
Zelf regelen?
Digitale balie
Contact 088-551 00 00
Melding sluiten

Controle hondenbelasting 2023

Controle hondenbelasting 2023
Vanaf 4 september start de controle hondenbelasting. In opdracht van de gemeente heft en int Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) hondenbelasting. De komende maanden zijn controleurs op pad om te controleren of het juiste aantal honden is geregistreerd.

Wie zijn de controleurs?
De controleurs zijn in dienst van Legitiem BV. Zij kunnen zich legitimeren met een identiteitspasje van Legitiem. De controles worden de komende maanden uitgevoerd in Oss, Deurne, Gemert-Bakel, Asten en Someren. Per gemeente wordt ongeveer een derde van alle adressen gecontroleerd.

Wat gebeurt er als u niet thuis bent?
Als u niet thuis bent, laat de controleur informatie voor u achter over hoe u een hond kunt registreren. Ook bij adressen waar al hondenbezit geregistreerd is, kan een controleur langskomen.

Moet u verplicht aangifte doen?
Iedereen die één of meerdere honden houdt, is verplicht hiervan bij BSOB aangifte te doen. Heeft u dat nog niet gedaan? Dan kunt u dat doen via ons digitaal loket: de Digitale Balie.

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag. Kijk op www.bs-ob.nl voor antwoord op de Veelgestelde vragen of bel ons op werkdagen van 09:00 tot 16:00 uur via 088-5510000.