Zelf regelen?
Digitale balie
Contact 088-551 00 00
Melding sluiten

Controle hondenbelasting 2021

Controle Hondenbelasting 2021

De jaarlijkse controle Hondenbelasting gaat binnenkort weer van start in de gemeentes Oss, Deurne, Gemert-Bakel, Asten en Someren. Het uitvoeren van de controle gebeurt door het bedrijf Legitiem namens de Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB), waarbij deze gemeentes zijn aangesloten.

 

Waarom controleren wij?

In bovengenoemde gemeentes zijn houders van honden verplicht om Hondenbelasting te betalen. Volgens de Verordening Hondenbelasting van de betreffende gemeente gelden er enkele vrijstellingen. Deze verordening is te raadplegen via www.bs-ob.nl/over-bsob/publicaties#verordeningen.

Het aantal honden dat u houdt, bepaalt de hoogte van de aanslag. Het heffen en innen van de Hondenbelasting wordt verzorgd door BSOB.

 

Hoe controleren wij?

Er wordt huis-aan-huis gecontroleerd op het houden van honden. De controleur belt bij u aan, om te controleren of u één/meerdere hond(en) houdt welke nog niet opge-nomen is/zijn in de Hondenbelasting.

Als de controleur bij u aanbelt, kan hij zich legitimeren als medewerker van het bedrijf Legitiem. Wat betreft het coronavirus, volgt de controleur de richtlijnen van de overheid.

 

Is uw hond (intussen) al aangemeld?

Als u tijdens de controle thuis bent, en uw hond(en) staa(t)(n) al bij BSOB geregistreerd, dan hoeft u niets te doen. U ontvangt van BSOB dan automatisch een aanslag hondenbelasting. Mocht u tijdens de controle niet thuis zijn, dan doet de controleur een brief bij u door de brievenbus. Als hieruit blijkt dat hij de aanwezigheid van één/meerdere ongere-gistreerde hond(en) vermoedt, dan verzoeken wij u om even contact op te nemen met BSOB. Dit kan via het contactformulier op www.bs-ob.nl, of via het Klantcontactcentrum.

 

Uw hond is nog niet aangemeld. Hoe doet u aangifte?

Het heeft de voorkeur om dit via het digitale loket van BSOB te doen, zie hiervoor de website www.bs-ob.nl.

Als u niet in de gelegenheid bent om de aanmelding via internet te doen, dan kunt u bij BSOB een aanmeldingsformulier aanvragen.

 

Wat als ik een ongeregistreerde hond heb, maar geen aangifte doe?

Als u geen aangifte doet, dan leidt dit tot naheffing van de Hondenbelasting, verhoogd met een boete.

 

Wat zijn de belastingtarieven voor 2021?

De tarieven voor de Hondenbelasting kunt u raadplegen op
www.bs-ob.nl/belasting/hondenbelasting.

 

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Klantcontactcentrum van BSOB via het contactformulier op www.bs-ob.nl, of via telefoonnummer 088-551 00 00. Zij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09.00 uur tot 16.00 uur.