Zelf regelen?
Digitale balie
Contact 088-551 00 00
Melding sluiten

Controle hondenbelasting 2020

De jaarlijkse controle hondenbelasting gaat binnenkort weer van start in de gemeentes Oss, Deurne, Gemert-Bakel, Asten en Someren. Het uitvoeren van de controle gebeurt door het bedrijf Legitiem namens de Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB), waarbij deze gemeentes zijn aangesloten.\

Waarom controleren wij?

In bovengenoemde gemeentes zijn houders van honden verplicht om hondenbelasting te betalen. Volgens de Verordening hondenbelasting van de betreffende gemeente gelden er enkele vrijstellingen. Deze verordening is te raadplegen via verordeningen.
Het aantal honden dat u houdt, bepaalt de hoogte van de aanslag. Het heffen en innen van de hondenbelasting wordt verzorgd door BSOB.

Hoe controleren wij?

Er wordt huis-aan-huis gecontroleerd op het houden van honden. De controleur belt bij u aan, om te controleren of u één/meerdere hond(en) houdt welke nog niet opge-nomen is/zijn in de hondenbelasting. Als de controleur bij u aanbelt, kan hij zich legitimeren als medewerker van het bedrijf Legitiem. In verband met het coronavirus houdt hij zich aan de nodige maatregelen (mondkapje, handschoenen, handgel, 1,5 meter afstand).

Is uw hond (intussen) al aangemeld?

Als u tijdens de controle thuis bent, en uw hond(en) staa(t)(n) al bij BSOB geregistreerd, dan hoeft u niets te doen. U ontvangt van BSOB dan automatisch een aanslag hondenbelasting. Mocht u tijdens de controle niet thuis zijn, dan doet de controleur een brief bij u door
de brievenbus. Als hieruit blijkt dat hij de aanwezigheid van één/meerdere ongeregistreerde hond(en) vermoedt, dan verzoeken wij u om contact op te nemen met BSOB. Dit kan via het contactformulier.

Uw hond is nog niet aangemeld. Hoe doet u aangifte?

Het heeft de voorkeur om dit via het digitale loket van BSOB te doen, zie hiervoor de website. Als u niet in de gelegenheid bent om de aanmelding via internet te doen, dan kunt u bij BSOB een aanmeldingsformulier aanvragen.

Wat als ik een ongeregistreerde hond heb, maar geen aangifte doe?

Als u geen aangifte doet, dan leidt dit tot naheffing van de hondenbelasting, verhoogd met een boete.

Wat zijn de belastingtarieven?

De tarieven kun je hier lezen.

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Klantcontactcentrum via telefoonnummer 088-551 00 00 of via het contactformulier.