How to translate text

  1. Select the text you want to translate.
  2. Choose 'Vertalen'.
  3. Select the language you prefer.
  4. You can read and/or listen to the translated text. This text is generated by Google.
Zelf regelen?
Digitale balie
Contact 088-551 00 00
Melding sluiten

Gemeenten Geldrop-Mierlo, Nuenen c.a. en Son en Breugel besteden belastingtaken uit aan Belastingsamenwerking Oost-Brabant

Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) voert vanaf 1 januari 2024 de belastingtaken uit voor de gemeenten Geldrop-Mierlo, Nuenen c.a. en Son en Breugel. De drie samenwerkende gemeenten hebben besloten tot deze uitbesteding nadat bleek dat goede dienstverlening op dit gebied, via de Dienst Dommelvallei, op langere termijn niet haalbaar is. 

Wat verandert er voor inwoners en ondernemers?

Met ingang van volgend jaar ontvangen inwoners en ondernemers de belastingaanslagen niet meer via de gemeenten maar via BSOB.

Via de Digitale Balie van BSOB kunnen inwoners en ondernemers zelf snel en eenvoudig belastingzaken regelen. Met vragen kunnen zij terecht bij BSOB. Telefonisch op werkdagen van 09.00 uur tot 16.00 uur via telefoonnummer: 088- 551 00 00. Of  door het contactformulier op de website in te vullen: www.bs-ob.nl/contact.

Meer informatie per brief in januari

Iedere inwoner en ondernemer die het betreft ontvangt in de eerste helft van januari een brief met meer informatie. Vóórdat de eerste aanslagen worden verzonden is iedereen dus op de hoogte gebracht door de gemeenten.

Wat verandert er niet?

Iedere gemeente blijft zelf verantwoordelijk voor de belastingtarieven en verordeningen.