Menu

Organisatie

Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) is een samenwerkingsverband tussen waterschap Aa en Maas en elf Brabantse gemeenten (Asten, Bernheze, Boekel, Deurne, Gemert-Bakel, Laarbeek, Landerd, Oss, Sint Anthonis, Someren en Uden) op het gebied van gemeentelijke en waterschapsbelastingen.
Door samen te werken, werken we efficiënter en verbeteren we de kwaliteit van de dienstverlening.
Onze missie is om te werken tegen zo laag mogelijke kosten, wat uiteindelijk ten goede komt aan de deelnemers en u als belastingbetaler. BSOB is een uitvoeringsorganisatie en bepaalt niet de hoogte van de belastingtarieven. Daar blijven uw gemeente en waterschap Aa en Maas verantwoordelijk voor.

BSOB verstuurt de belastingen van het waterschap Aa en Maas en de gemeenten Asten, Bernheze, Boekel, Deurne, Gemert-Bakel, Laarbeek, Landerd, Oss, Sint Anthonis, Someren en Uden zoveel mogelijk op één aanslagbiljet. Hierdoor heeft u een goed overzicht van wat u aan belasting betaalt. Met ingang van 2017 is de voormalige gemeente Veghel door een herindeling opgegaan in gemeente Meierijstad. Vanwege de herindeling treedt gemeente Meierijstad, domein Veghel per 2018 uit BSOB en zal daarna deze aanslagbiljetten zelf versturen.

Woont u niet in een van deze elf gemeenten en wel in het verzorgingsgebied (Oost-Brabant) van waterschap Aa en Maas? Dan ontvangt u van BSOB alleen een aanslagbiljet voor de waterschapsbelastingen.