Menu

Wat verandert er voor de inwoners van Asten, Bernheze, Gemert-Bakel, Laarbeek, Sint Anthonis en Someren?

Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) verzorgt sinds 1 januari namens zes nieuwe deelnemende gemeenten het heffen en invorderen van de gemeentelijke belastingen. Inwoners en bedrijven van deze gemeenten (Asten, Bernheze, Gemert-Bakel, Laarbeek, Sint Anthonis en Someren) ontvangen niet langer aparte aanslagen voor waterschaps- en gemeentelijke belastingen. BSOB verstuurt en int deze belastingen op één gecombineerd aanslagbiljet.

Wat verandert er voor inwoners van deze gemeenten?
Inwoners en bedrijven van de gemeenten hebben voortaan voor de lokale belastingen nog maar met één organisatie te maken: BSOB.
BSOB verstuurt eind februari één gecombineerd aanslagbiljet voor de waterschaps- en gemeentelijke belastingen naar inwoners en bedrijven van de gemeenten. Via het digitaal loket kan iedereen zijn waterschaps- of gemeentelijke belastingzaken regelen. Bijvoorbeeld betalingen bekijken, automatische incasso regelen, kwijtschelding aanvragen of het WOZ-taxatieverslag inzien. De betaaltermijn voor de automatische incasso kan voor sommige inwoners en bedrijven veranderen.

BSOB en de gemeenten hebben samen voor iedere gemeente een overzicht van de grootste veranderingen gemaakt. U kunt de flyer voor uw gemeente hier lezen.

Flyer gemeente Asten
Flyer gemeente Bernheze
Flyer Gemert-Bakel
Flyer Laarbeek
Flyer Someren
Flyer Sint Anthonis

Wat verandert er niet?
BSOB is een uitvoerende organisatie en bepaalt niet de hoogte van de belastingtarieven, de verordeningen en de kwijtscheldingsnormen. Daar blijven de gemeenten zelf verantwoordelijk voor. De belastingopbrengsten gaan uiteraard ook naar de gemeenten zelf.

Terug naar