Zelf regelen?
Digitale balie
Contact 088-551 00 00
Melding sluiten

BSOB verstuurt eenmalig betalingsherinneringen

De coronacrisis heeft voor velen financiële gevolgen. Om aan deze inwoners en ondernemers tegemoet te komen, versturen we niet direct een aanmaning of dwangbevel. Belastingbetalers krijgen eerst een betalingsherinnering.

Wie ontvangt een betalingsherinnering?

Heeft u in juni 2020 een aanslagbiljet van ons ontvangen? Dan had u die vóór 1 oktober 2020 moeten betalen. Heeft u dat niet gedaan? Dan krijgt u een betalingsherinnering.

Wanneer ontvangt u de betalingsherinnering?

De betalingsherinneringen worden eind oktober 2020 verstuurd.

Wat moet u doen als u een betalingsherinnering krijgt?

Betaal het openstaande bedrag zo snel mogelijk, uiterlijk 14 dagen na dagtekening van de betalingsherinnering. Wilt u het bedrag in 6 maandelijkse termijnen betalen via automatische incasso? Dat kan eenvoudig door de QR-code te scannen die op de betalingsherinnering staat. Ons machtigen voor automatische incasso kan ook via de digitale balie. Let op: is het aanslagbedrag hoger dan € 5.000,-? Dan kunt u niet via automatische incasso betalen. Bel ons dan om een betalingsregeling af te spreken.

Wat als u niet betaalt?

Betaalt u het bedrag dat nog open staat niet? Dan starten wij het vervolgtraject van invordering weer op. Dit kan betekenen dat u een aanmaning kan ontvangen. Om dat te voorkomen is het belangrijk dat u op tijd betaalt. Kunt u het bedrag niet betalen? Bel ons dan via 088-5510000. Onze medewerkers zoeken samen met u naar een oplossing.

Vragen?

Heeft u vragen over de betalingsherinnering? Of heeft u een andere vraag? Bel naar 088-5510000. Onze medewerkers helpen u graag.