Menu

Controle hondenbelasting, gemeenten Deurne, Gemert – Bakel, Asten en Someren

De jaarlijkse controle hondenbelasting gaat binnenkort weer van start in de gemeenten Deurne, Gemert-Bakel, Asten en Someren. Het uitvoeren van de controle gebeurt door het bedrijf Legitiem  namens BSOB. Als de controleur bij u aanbelt, kan hij zich legitimeren als medewerker van het bedrijf Legitiem.

Waarom controleren wij?
In bovengenoemde gemeenten zijn houders van honden verplicht om hondenbelasting te betalen. Volgens de Verordening hondenbelasting van de betreffende gemeente gelden er enkele vrijstellingen.

Hoe controleren wij?
Er wordt huis-aan-huis gecontroleerd op het houden van honden. De controleur belt bij u aan, om te controleren of u één of meerdere honden houdt welke nog niet opgenomen is/zijn in de hondenbelasting.

Is uw hond (intussen) al aangemeld?
Als u tijdens de controle thuis bent, en uw hond is al bij BSOB geregistreerd, dan hoeft u niets te doen. U ontvangt van BSOB  automatisch een aanslagbiljet hondenbelasting.
Bent u niet thuis geweest tijdens de controle en is uw hond al aangemeld, maar heeft u toch een brief ontvangen dat er een vermoeden is van een aanwezige hond, dan verzoeken wij u contact op te nemen met het KlantContactCentrum van BSOB.

Hoe doe ik aangifte van mijn hond?
U kunt uw hond aanmelden via het digitaal loket van BSOB. U heeft hiervoor uw DigiD nodig. U kunt ook contact opnemen met het KlantContactCentrum van BSOB. Zij sturen u een aanmeldingsformulier toe.

Wat als ik geen aangifte doe van mijn hond?
Wanneer de controleur een vermoeden heeft van een aanwezige hond of meerdere honden, ontvangt u hiervan een brief. Neemt u geen contact op binnen 3 weken na datum van de brief wordt de hond door BSOB aangemeld voor de hondenbelasting. U ontvangt vervolgens een naheffingsaanslag  hondenbelasting,  verhoogd met een boete.

Wat zijn de belastingtarieven voor 2019?
De tarieven voor de hondenbelasting kunt u raadplegen via pagina; belastinginformatie  kies vervolgens de juiste gemeente – algemeen – tarieven. Het aantal honden dat u houdt, bepaalt de hoogte van het bedrag van de belastingaanslag.

Heeft u nog vragen?
Neem dan contact op met het KlantContactCentrum van BSOB via het contactformulier, of  via telefoonnummer 088-551 00 00. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09.00 uur tot 16.00 uur.

 

Terug naar